Waarom verspillen we voedsel?
Jaarlijks gooien we met z’n allen twee miljard kilo voedsel weg. Het is een hoeveelheid voedsel die ook nog eens verantwoordelijk is voor zes procent van de totale uitstoot van broeikasgassen. Om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, moet deze uitstoot minimaal gehalveerd worden. Hoe zijn we in deze wegwerpcultuur beland, maar vooral: hoe komen we er weer uit?
Download het lespakketIn deze les leer je:
- Waarom voedselverspilling een maatschappelijk probleem is.
- Welke actoren, waarden en belangen een rol spelen bij voedselverspilling.
- Wat de relatie is tussen voedselverspilling en klimaatverandering.
- De stof van maatschappijwetenschappen toepassen op de casus van voedselverspilling.
Duur: 1 lesuur
Deze les duurt ongeveer 50-60 minuten en bestaat uit een carousseldiscussie. Wil je dieper ingaan op voedselverspilling? Bekijk dan ook onze lessenserie ‘Begint een beter milieu met eten?‘.